Home » D:News » A fost lansată misiunea SpaceX pentru salvarea astronauților Starliner de pe Stația Spațială Internațională

A fost lansată misiunea SpaceX pentru salvarea astronauților Starliner de pe Stația Spațială Internațională

A fost lansată misiunea SpaceX pentru salvarea astronauților Starliner de pe Stația Spațială Internațională
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.09.2024

Misiunea Crew-9 a SpaceX a decolat pentru a-i aduce acasă astronauții Suni Williams și Butch Wilmore, blocați pe Stația Spațială Internațională, scrie CNN.

SpaceX a lansat cu succes misiunea Crew-9, destinată să îi ducă pe astronauții NASA Suni Williams și Butch Wilmore pe nava spațială care îi va aduce acasă. Williams și Wilmore se află pe Stația Spațială Internațională de mai bine de 100 de zile, decât era planificat inițial.

Misiunea a decolat de la Cape Canaveral Space Force Station, Florida, după o întârziere cauzată de uraganul Helene, care a provocat distrugeri masive în Statele Unite ale Americii.

SpaceX va aduce înapoi pe Pământ astronauții misiunii Starliner

Misiunea este diferită de cele anterioare, fiindcă transportă doar doi membri ai echipajului, mai exact pe astronautul NASA Nick Hague și pe cosmonautul rus Aleksandr Gorbunov.

După o serie de probleme tehnice la Starliner, NASA a optat pentru SpaceX pentru a asigura întoarcerea lui Williams și Wilmore în siguranță.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase